Historie
Links
Reageren / Gastenboek

Vitesse - Beveren 1-2

Pannerden - Voor bijna 1500 toeschouwers heeft Vitesse de oefenwedstrijd tegen KSK Beveren met 2-1 verloren.

Op de Pauwengaard werd snel duidelijk dat Vitesse nog wat scherpte mist voor de nieuwe competitie. Behoudens de eerste 20 minuten van de tweede helft liep Vitesse voortdurend achter de feiten aan. Al na 5 minuten stond het via Junior 1-0 voor Beveren, na een fout in de verdediging van Vitesse. Ook in de rest van de eerste helft kreeg Beveren veel meer kansen dan Vitesse. Vier, vijf opgelegde kansen voor Beveren tegenover slechts één echte kans voor Vitesse.
Na de rust begon Vitesse een stuk feller, en kreeg ook een veldoverwicht. Net toen de druk van Vitesse wat begon af te nemen werd in de 24 minuut een prachtig doelpunt gemaakt door Fränkel na een goede voorzet van rechts. Helaas wist Sanogo voor Beveren, na opnieuw een blunder in de Vitesse verdediging, in de 28e minuut de 2-1 op het scorebord te zetten. De wedstrijd was hierna gespeeld, al kreeg Beveren nog een paar grote kansen om de score nog verder op te schroeven. De vele tientallen meegereisde Belgische supporters konden tevreden naar huis terugkeren.

Ook het bestuur van RKPSC, de Club van Honderd en de supportersvereniging kunnen tevreden terugkijken. Een middag die begon met de aftrap door burgemeester Scheurer en eindigde met het vertrek van een luchtballon, is een hoogtepunt geworden in de festiviteiten in het kader van 60 jaar RKPSC.